Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Garnering | ||
50 g | Valnötter | |
50 g | Plommon Torkade | |
Fruktkaka | ||
250 g | Smör | |
4 st | Ägg | |
100 g | Aprikoser Torkade | |
1,5 dl | Strösocker | |
2 dl | Valnötter | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
50 g | Plommon Torkade | |
0,5 tsk | Bakpulver | |
4,5 dl | Vetemjöl | |
1 tsk | Ingefära Malen | |
1 dl | Farinsocker | |
Glasyr | ||
1 st | Ägg | |
2 msk | Vispgrädde | |
3 dl | Florsocker |
Sätt ugnen på 150°C.
Mät upp mjölet i en bunke. Blanda ner bakpulvret.
Strimla aprikoser och katrinplommon.. Hacka valnötter i grova bitar. Blanda allt med mjölet.
Rör smör, socker, farinsocker, torkad ingefära och salt poröst. Tillsätt rom och ägg, ett i taget under omrörning. Blanda till sist ner frukt-mjölblandning och rör om till en tung och fruktig smet.
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer cirka 2 liter. Grädda kakan i cirka 1 ½ timme. Täck den med folie i slutet av gräddningen om den börjar bli för mörk.
Vält upp kakan på en skärbräda när den svalnat något. Svep in den i plastfolie. Låt den sedan stå till sig i två dagar så smakar den bäst.
Dags för glasyr! Blanda florsocker och grädde. Separera äggvitan från ägg-gulan. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner den i grädden. Rör glasyren slät. Bred över kakan och dekorera med nötter och torkad frukt.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant