Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
320 g | Tortilla, (8 st) | |
1 msk | Olivolja | |
400 g | Sötpotatis | |
0,5 st | Chilifrukter | |
5 dl | Vatten | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt | |
370 g | Kokosmjölk | |
1 dl | Röda Linser Torkade | |
370 g | Krossade Tomater | |
2 tsk | Grönsaksbuljong | |
1 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Basilika - torkad | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och kärna ur och finhacka chili. Skala och skär sötpotatis i bitar. Fräs lök, vitlök och chili mjuk i oljan.
Tillsätt, sötpotatis, linser, vatten, krossade tomater, kokosmjölk, buljong, basilika och salt och låt koka 15 minuter. Rör om då och då.
Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Smaka av med ev mer salt och späd soppan med mer vatten om det behövs.
Tillbehör: Skär tortillabröden i tårtbitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek brödbitarna lite lätt gyllenbruna. Servera till soppan.
Näringsvärde: 556 KCAL 14 G PROTEIN 29 G FETT 57 G KOLHYDRATER
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria