Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Pannkaka | ||
| 0,5 tsk | Salt | |
| 400 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
| 2,5 dl | Vetemjöl | |
| 3 msk | Smör | |
| 6 dl | Standardmjölk | |
| 3 st | Ägg | |
| Tillbehör | ||
| 2 msk | Vinäger | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 dl | Lingonsylt | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
Pannkaka: Sätt ugnen på 225 grader. Tärna fläsket och stek det i en varm panna utan fett. Lägg över det stekta fläsket på hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av.
Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet utan klumpar. Häll sedan i äggen och resten av mjölken och vispa åter till en jämn smet. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.
Smörj en långpanna med smöret och strö i fläsket, slå över pannkakssmeten och grädda i ca 20–25 minuter.
Tillbehör: Skölj och skär sallad och paprika i mindre bitar. Skala och finstrimla rödlöken och blanda ihop i en skål. Tillsätt lite olja och vinäger och en nypa salt och peppar.
Servera fläskpannkakan med lingonsylt och sallad vid sidan om.
Näringsvärde: Kcal: 630 Fett: 39 g Protein: 25 g Kolhydrater: 44 g
Bild:
Linnea Swärd

143,87 kr /kg

13,97 kr /l

4,20 kr /st

363,89 kr /kg

87,80 kr /kg

66,43 kr /kg

30,00 kr /kg

45,66 kr /kg

29,17 kr /kg

8,98 kr /kg

129,00 kr /kg

1 014,71 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l