Saffransfisk i ugn med bulgur och rårivna morötter
Mari Bergman

Saffransfisk i ugn med bulgur och rårivna morötter

30 minEnkelt
223,70 kr
4 portioner41,62 kr per portion
En riktig vardagsräddare som är både god, snabb och lättlagad.

Tillbehör
250 gVanliga morötter
0,5 stGurka
3 dlFullkornsbulgur
Kolja
800 gKoljafile
250 gKokosmjölk
0,5 gSaffran
1 mskOlivolja
1 stRöd Paprika
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGul lök
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Kolja: Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra efter smak.

3

Skölj och strimla paprika och skala och skiva lök. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs på medelvärme så att grönsakerna mjuknar en aning. Krydda med en nypa salt och peppar. Lägg fräset över fisken.

4

Koka ihop kokosgrädde med saffran och en nypa salt och häll över fisken i formen. Sätt in i ugnen ca 12-15 min.

5

Tillbehör: Koka bulgur efter anvisning på förpackningen.

6

Skala och riv morötter och skölj och tärna gurkan. Lägg upp i skålar och servera till saffransfisken.

Styling och

Näringsvärde: 465 kcal, 35 g protein, 17 g fett, 39 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell