Tikka Gobi

Tikka Gobi

40 minEnkelt
168,60 kr
4 portioner13,72 kr per portion
Tikka Gobi

Indiskt kryddris
3 dlBasmatiris
1 stKanel Hel
1,5 tskSalt Fint
2 stGul lök
1 tskSvartpeppar Hel
1 tskNejlikor
Tikka Gobi
2 mskTandoorikrydda
0,5 dlMatolja
500 gBlomkål
2 stVanliga Tomater
4 stNaanbröd
400 gPotatis Fast
1 stRöd Paprika
0,5 stKoriander - färsk
Instruktioner
1

Koka blomkålen och potatisen knappt färdig i lätt saltat vatten. Låt rinna av i en sil. Fräs grönsaker, potatis och krydda i olja några minuter tills blomkålen och potatisen har fått lite färg och är mjuka. Blanda i tomat och koriander. Smaka av med salt. Servera med indiskt kryddris, och Naanbröd.

Indiskt kryddris: finhacka löken och bryn den lätt i 1 msk olja. Tillsätt kryddorna och riset. Bryn på svag värme tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt det kokande vattnet och låt riset koka under tättslutande lock i ca 15 minuter.