Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Färsbiffar | ||
500 g | Nötfärs | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
2 msk | Ströbröd | |
1 st | Ägg | |
0,75 dl | Mellanmjölk | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Salt Fint | |
Sötpotatismos | ||
100 g | Getost, Chevre | |
1 tsk | Salt Fint | |
2 krm | Svartpeppar | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
800 g | Sötpotatis | |
Dressing | ||
0,5 tsk | Örtagårds Krydda | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
2 msk | Olivolja | |
Sallad | ||
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Gul Paprika |
Blanda ströbröd med mjölk och låt stå 5 minuter. Blanda färsen med salt och peppar. Blanda ner färs, ägg och timjan. Rör ihop till en jämn smet. Forma till små biffar och stek i smör.
Skala och skär sötpotatisen i stora bitar. Koka ca 10-15 minuter i saltat vatten.
Mosa sötpotatisen tillsammans med getost. Smaka av med peppar och lite timjan.
Skär grönsakerna till salladen och blanda ihop dressingen och slå över, smaka av med salt och peppar. Servera biffar med sötpotatismos och sallad.
Näringsvärde: Energi (kcal) 542,9, Protein (g) 37,0, Fett (g) 25,8, Kolhydrater (g) 38,5
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Nötfärs 12% ca 1000g Smak av Gotland
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Vit 250ml Zeta
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini