Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Färsbiffar | ||
500 g | Nötfärs | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
2 msk | Ströbröd | |
1 st | Ägg | |
0,75 dl | Mellanmjölk | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Salt | |
Sötpotatismos | ||
100 g | Getost, Chevre | |
1 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
800 g | Sötpotatis | |
Dressing | ||
0,5 tsk | Örtagårds Krydda | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
2 msk | Olivolja | |
Sallad | ||
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Gul Paprika |
Blanda ströbröd med mjölk och låt stå 5 minuter. Blanda färsen med salt och peppar. Blanda ner färs, ägg och timjan. Rör ihop till en jämn smet. Forma till små biffar och stek i smör.
Skala och skär sötpotatisen i stora bitar. Koka ca 10-15 minuter i saltat vatten.
Mosa sötpotatisen tillsammans med getost. Smaka av med peppar och lite timjan.
Skär grönsakerna till salladen och blanda ihop dressingen och slå över, smaka av med salt och peppar. Servera biffar med sötpotatismos och sallad.
Näringsvärde: Energi (kcal) 542,9, Protein (g) 37,0, Fett (g) 25,8, Kolhydrater (g) 38,5
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt