Chilipicklad gurka
Jennie Walldén

Chilipicklad gurka

30 minEnkelt
35,90 kr
4 portioner6,20 kr per portion
I Korea äter man namul, det vill säga små sidorätter, vid varje måltid. De är själva stöttepelarna till en äkta koreansk måltid och det finns hundratals olika sorter att välja mellan! I Gwangju, som jag kommer ifrån, säger man att ju mer välkommen en gäst är, desto fler namul serverar man vid middagen. En gång blev jag bjuden på en middag med över 20 namul – vilken ära det var! Puh! Själv bjuder jag helst på mina fyra favoriter – men mina gäster är inte mindre välkomna för det! En av favoriterna är chilipicklad gurka.

1 stGurka
1 tskÄttiksprit
2 stSalladslök
1 tskSalt Fint
2 tskChilipulver
2 tskStrösocker
Instruktioner
1

Rör ihop ättikssprit, socker, salt och gochujaru i en bunke. Skiva gurkan riktigt tunt, gärna på en mandolin och skiva salladslöken tunt. Lägg den med salladslöken i ättikslagen. Ställ en tyngd, till exempel en assiett, på gurkan. Låt stå och dra i cirka 20 minuter i kylen. Häll av överflödig vätska före servering.

Bild:

Daniel Ohlsson