Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Spett | ||
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 st | Grillpinnar | |
0,5 dl | Japansk soja | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
Teriyakisås | ||
1 dl | Japansk soja | |
0,5 dl | Sesamfrö Skalat | |
1 dl | Strösocker | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Salladskål | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Sätt ugnen på 200 grader.
Spett: Skär kycklingen i avlånga spettvänliga format. Lägg dem i en plastpåse tillsammans med soja och svartpeppar. Marinera minst 10 min men gör gärna detta kvällen innan.
Trä kycklingbitarna på träspett och lägg dem på ett grillgaller över en plåt i ugnen ca 15 min. Vänd spetten efter halva tiden.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Teriyakisås: Koka upp soja, socker och sesamfrön. Rör tills sockret smält och låt såsen småsjuda på lägsta värme under omrörning. Var försiktig så att inte sockret bränns. Ta av kastrullen från plattan efter 10 min. Häll såsen i en djup tallrik och låt den svalna.
Tillbehör: Skala och finhacka vitlöken och skär kålen i breda strimlor. Hetta upp en wok eller stor stekpanna och woka kålen i olja tillsammans med vitlöken. Tillsätt lite av teriyakisåsen och blanda runt. Sänk värmen.
Ta ut kycklingen och rulla varje spett i teriyakisåsen.
Servera tillsammans med ris och wokad kål.
Näringsvärde: 608 KCAL 53 G PROTEIN 15 G FETT 62 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria