Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
350 g | Spaghetti | |
35 g | Salladsmix | |
125 g | Körsbärstomater | |
Kycklingbolognese | ||
0,5 msk | Balsamvinäger | |
0,5 msk | Grönsaksbuljong | |
1 tsk | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 dl | Vatten | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
400 g | Kycklingfärs | |
0,25 st | Purjolök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Torkad oregano | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
390 g | Krossade Tomater |
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Kycklingbolognese: Skölj och finhacka purjolök. Skala och finhacka vitlök. Bryn färsen i olja på hög värme. Tillsätt purjolök, vitlök, oregano, basilika, salt och peppar när färsen är genomstekt och fräs ytterligare i 1 min på medelhög värme.
Tillsätt buljong, tomatpuré, balsamvinäger, krossade tomater och vatten och låt puttra samman 5 min.
Skölj och grovhacka basilikan och vänd ner strax innan servering.
Tillbehör: Skölj sallad och tomater. Halvera tomaterna och blanda med salladen i en skål.
Servera kycklingbolognesen med nykokt pasta och sallad vid sidan av.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 494 kcal, 30 g protein, 13 g fett, 60 g kolhydrater
Bild:
Andrea Klintbjer
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria