Djoje kabab – persisk kycklingkebab
Iran Bina

Djoje kabab – persisk kycklingkebab

3 tEnkelt
290,70 kr
4 portioner39,72 kr per portion
Vackert gula och milt kryddiga, lyser kycklingspetten som en sol på matbordet. Saffran, yoghurt och lime ger karaktär åt spetten som ska ätas rykande heta direkt från grillen.

1 stIs
1,5 mskOlivolja
900 gFärsk kycklingfilé
0,5 tskSvartpeppar
1 mskMatlagningsyoghurt Turkisk
1,5 stLime
1 stGrillpinnar
0,5 mskSalt Fint
0,5 gSaffran
1 stGul lök
Instruktioner
1

Lägg saffran i en skål tillsammans med en isbit och låt smälta.

2

Tärna kycklingen. Skala och klyfta löken.

3

Lägg kyckling och lök i en stor skål och tillsätt limesaft, olivolja, salt, peppar, yoghurt och saffransvatten.

4

Blanda om och låt kycklingen marinera i kylen minst i 2 tim.

5

Lägg grillpinnar i blöt.

6

Trä kyckling och lök på spett.

7

Grilla kycklingspetten runt om på utegrillen tills de har en fin gyllene yta och är helt genomgrillade.

Servera gärna spetten tillsammans med saffransris, mirza ghasemi och en god sallad.

Bild:

Sam Britz