Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Is | |
1,5 msk | Olivolja | |
900 g | Färsk kycklingfilé | |
0,5 tsk | Svartpeppar | |
1 msk | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1,5 st | Lime | |
1 st | Grillpinnar | |
0,5 msk | Salt | |
0,5 g | Saffran | |
1 st | Gul lök |
Lägg saffran i en skål tillsammans med en isbit och låt smälta.
Tärna kycklingen. Skala och klyfta löken.
Lägg kyckling och lök i en stor skål och tillsätt limesaft, olivolja, salt, peppar, yoghurt och saffransvatten.
Blanda om och låt kycklingen marinera i kylen minst i 2 tim.
Lägg grillpinnar i blöt.
Trä kyckling och lök på spett.
Grilla kycklingspetten runt om på utegrillen tills de har en fin gyllene yta och är helt genomgrillade.
Servera gärna spetten tillsammans med saffransris, mirza ghasemi och en god sallad.
Bild:
Sam Britz
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt