Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttbullar | ||
3 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Blandfärs | |
1 tsk | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Vatten | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Ägg | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 msk | Paprikakrydda | |
Tomatsås | ||
1 tsk | Strösocker | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Rött matlagningsvin | |
0,5 st | Lagerblad | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
3 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
390 g | Krossade Tomater | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
50 g | Salladsmix |
Köttbullar: Blanda ihop ägg, vatten, paprikapulver, salt och peppar i en bunke. Skala och pressa i vitlök och finhacka och blanda i basilikan. Blanda ner färsen ordentligt och rulla till köttbullar med vattensköljda händer. Lägg dem på en skärbräda eller tallrik.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek köttbullarna på medelvärme tills de har fått fin färg. De ska inte bli genomstekta. Ta stekpannan åt sidan.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparn. Hetta upp en stor kastrull med oljan och fräs tills de mjuknat. Häll i vin, krossade tomater, timjan, lagerblad och socker. Salta och peppra efter smak. Låt koka upp 2 minuter och tillsätt köttbullarna. Puttra 10 minuter till.
Servera köttbullarna med ris på en tallrik och toppa med sköljd sallad.
Näringsvärde: 630 KCAL 32 G PROTEIN 34 G FETT 37 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1