Gå vidare till huvudinnehåll
Tastelines ljuvliga köttbullar i tomatsås med rödvin

Tastelines ljuvliga köttbullar i tomatsås med rödvin

40 minEnkelt
171,25 kr
4 portioner 28,40 kr per portion
Köttbullar i tomatsås med rödvin är en poppis rätt på Tasteline. Här har jag dragit ner mängden chilipeppar till en halv, men gillar du hetta så krydda på med hela vetja.

Köttbullar
3 krmSvartpeppar Malen
500 gBlandfärs
1 tskSalt
1 klyftaVitlök Vanlig
1 dlVatten
1 mskOlivolja
1 stÄgg
0,5 stBasilika - färsk
1 mskPaprikakrydda
Tomatsås
1 tskStrösocker
0,5 tskSalt
2 krmSvartpeppar Malen
2 dlRött matlagningsvin
0,5 stLagerblad
1 tskTimjan - torkad
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stChilipeppar Färsk
3 mskOlivolja
1 stGul lök
390 gKrossade Tomater
Tillbehör
3 dlBasmatiris
50 gSalladsmix
Instruktioner
1

Köttbullar: Blanda ihop ägg, vatten, paprikapulver, salt och peppar i en bunke. Skala och pressa i vitlök och finhacka och blanda i basilikan. Blanda ner färsen ordentligt och rulla till köttbullar med vattensköljda händer. Lägg dem på en skärbräda eller tallrik.

2

Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek köttbullarna på medelvärme tills de har fått fin färg. De ska inte bli genomstekta. Ta stekpannan åt sidan.

3

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

4

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparn. Hetta upp en stor kastrull med oljan och fräs tills de mjuknat. Häll i vin, krossade tomater, timjan, lagerblad och socker. Salta och peppra efter smak. Låt koka upp 2 minuter och tillsätt köttbullarna. Puttra 10 minuter till.

Servera köttbullarna med ris på en tallrik och toppa med sköljd sallad.

Näringsvärde: 630 KCAL 32 G PROTEIN 34 G FETT 37 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd