Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tiilbehör | ||
1 st | Groddar | |
Potatis och blomkål | ||
30 g | Färsk bladspenat | |
1 msk | Olivolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Blomkål Färsk | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
800 g | Potatis Fast | |
Örtolja | ||
0,5 st | Gräslök - färsk | |
2 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Olivolja | |
Svamp | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
560 g | Portabellosvamp | |
4 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis och blomkål: Skala potatisen och skölj blomkålen. Skiva potatis och blomkål tunt och lägg på en ugnsplåt. Skala och riv över vitlök och tillsätt olja samt salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen ca 30 min.
Skölj spenaten och lägg upp på ett fat.
Svamp: Lägg portabellosvamparna i en ugnsfast form. Skala och riv vitlök och blanda med olja i en liten skål. Pensla svampen med vitlöksoljan runt om. Strö över salt efter smak och sätt in i ugnen under potatisen ca 10-15 min.
Örtolja: Skölj gräslöken och skär den i lite mindre strån. Mixa tillsammans med olja och balsamvinäger i en blender eller med hjälp av en stavmixer till en slät dressing. Smaka av örtoljan med lite salt och peppar.
Ta ut potatis och blomkål från ugnen och lägg den över spenaten.Toppa med den grillade svampen, broccoligroddar och ringla över örtolja.
Näringsvärde: 410 kcal, 8 g protein, 27 g fett, 33 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria