Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Topping | ||
| 0,5 st | Koriander - färsk | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,25 st | Chilipeppar Färsk | |
| 100 g | Pumpakärnor | |
| 280 g | Majskorn | |
| Soppa | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Purjolök | |
| 0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
| 1 st | Lime | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 500 g | Sötpotatis | |
| 300 g | Potatis | |
| 2 msk | Grönsaksbuljong | |
| 1 krm | Salt | |
| 500 g | Morötter | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 7 dl | Vatten | |
| 2 msk | Olivolja | |
Soppa: Skölj och grovhacka purjolök. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och strimla chilipeppar. Skala och tärna potatis, sötpotatis och morötter.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs alltsammans under omrörning i ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och låt soppan sjuda under lock i ca 15 min.
Topping: Sila av majsen. Stek majs och pumpafrön krispigt i en panna med lite olja. Blanda krispet med finhackad koriander och finhackad chilipeppar.
Soppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och pressa i limesaft. Häll upp i skålar och toppa med majs- och frökrispet.
Näringsvärde: 789 kcal. 25 g protein, 40 g fett, 78 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

26,95 kr

198,00 kr /kg

133,17 kr /kg

60,51 kr /kg

38,42 kr /kg

52,66 kr /kg

139,75 kr /kg

39,86 kr /kg

24,39 kr /kg

13,95 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

1 014,71 kr /kg

3,99 kr /l

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg