Gå vidare till huvudinnehåll
Bakad blomkål med svampfräs och cashewnötter
Mari Bergman

Bakad blomkål med svampfräs och cashewnötter

50 minEnkelt
205,20 kr
2 portioner 36,00 kr per portion
En vegansk festmåltid med bakad blomkål och god svamp. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,47

Svampfräs och cashewnötter
1 krmSvartpeppar
40 gSalladsmix
200 gFärska champinjoner
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
1 stPersilja - färsk
200 gGröna Linser Förkokta
2 tskOlivolja
0,5 stCitron - Eko
50 gCashewnötter Naturella
Bakad blomkål
1 stBlomkål
0,5 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskFlingsalt
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsfast form.

2

Blomkål: Ta bort den grövsta blasten från blomkålen. Lägg det hela blomkålshuvudet i formen och ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 45 min.

3

Svampfräs: Skiva svampen, skala och finhacka vitlöken och grovhacka nötterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svamp och vitlök gyllene. Tillsätt nötterna och stek ytterligare någon minut.

4

Sila av linserna och skölj i kallt vatten. Finhacka persiljan och riv citronskal. Blanda ner linser, persilja och citronskal i svampfräset. Smaka av med salt och peppar.

5

Blomkål: Ta ut blomkålen ur ugnen och skär den i 4 delar.

Fördela salladsmix och svampfräs på tallrikar och lägg blomkålsbitar över. Klart att servera.

Näringsvärde: 452 kcal, 20 g protein, 20 g fett, 41 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir