Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
50 g | Smör | |
1 tsk | Salt | |
2 dl | Filmjölk Naturell | |
4 msk | Florsocker | |
2 tsk | Bakpulver | |
8 dl | Vetemjöl | |
1,5 dl | Blåbär Fryst | |
2 msk | Honung Flytande | |
1 st | Ägg |
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Rör ihop filmjölk, ägg och honung i en annan skål. Häll detta i mjölblandningen. Skär smöret i småbitar och tillsätt.
Arbeta ihop till en deg.
Sockra blåbären och rör i dem.
Ställ fina pappersformar i en muffinsplåt, gör åtta bollar av degen och lägg i dem.
Grädda i ca 15 minuter i 200 grader mitt i ugnen.
Bild:
Katja Kristoferson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Blåbär Frysta 500g Magnihill
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel