Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gräddkokt fänkål | ||
2 tsk | Lantbuljong | |
1,5 st | Fänkål Färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Smör | |
0,5 st | Gul lök | |
1 dl | Vatten | |
Korv | ||
600 g | Bratwurst | |
Potatisstomp | ||
800 g | Potatis | |
2 msk | Smör | |
0,5 st | Gräslök - fryst |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatisstomp: Skala och koka potatisen.
Korv: Skär några snitt i korven och lägg dem i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen ca 15 min.
Gräddkokt fänkål: Skölj och skiva fänkål och lök grovt. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs fänkålen lite mjuk. Tillsätt vatten, grädde, senap och buljong. Låt det småputtra ca 7 min tills fänkålen är mjuk och såsen har kokat in och blivit krämig. Smaka av med salt och peppar.
Potatisstomp: Häll av potatisvattnet. Lägg upp potatis och smör på ett fat och mosa ihop lite lätt med en gaffel. Strö över gräslök. Servera tillsammans med bratwurst och gräddkokt fänkål.
Näringsvärde: Kcal: 714, Protein: 20 g, Fett: 50 g, Kolhydrater: 42 g.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla