Kladdkaka med saffranskokta päron
Alice Brax

Kladdkaka med saffranskokta päron

45 minEnkelt
109,85 kr
1 portion48,32 kr per portion
En busenkel kaka som får en härlig seg konsistens. Fler recept: Citronkladdkaka, Vegansk kladdkaka svarta bönor (glutenfri, laktosfri), Kladdkaka

Kaka
6 dlVetemjöl
4 stÄgg
200 gMat & Bak Smör
4 dlStrösocker
2 dlMuscovadosocker
1 mskKardemumma Mald
Päron
4 stPäron Kaiser
3 dlVatten
0,5 gSaffran
4 dlStrösocker
Till servering
3 mskFlorsocker
Instruktioner
1

Skala päronen, halvera och kärna ur dem och skär dem i klyftor. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver. Koka upp det tillsammans med resterande socker samt vatten i en kastrull. Lägg ner päronklyftorna och låt koka i tre minuter. Ta av plattan från spisen och låt päronen svalna i lagen.

2

Värm ugnen till 175 grader. Lägg två bakplåtspapper omlott i en ugnsform (ca 20x30 cm).

3

Lägg smöret i en skål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, muscovadosocker, ägg, mjöl och kardemumma med en slev till en slät smet. Använd inte elvisp. Häll smeten i formen.

4

Ta upp päronklyftorna ur lagen och tryck ner dem i kaksmeten.

5

Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Skär kakan i bitar och pudra över florsocker.

Bild:

Katja Kristoferson