Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
250 g | Körsbärstomater | |
1,5 dl | Kalamataoliver | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Rödlök | |
4 dl | Quinoa | |
1 st | Isbergssallat | |
150 g | Fetaost | |
Tzatziki | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Gurka | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Salt | |
Dressing | ||
1 msk | Basilika - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Vinäger | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt |
Koka quinoan enligt anvisningar på paketet och låt svalna. Strimla salladen och skär tomat, gurka och lök i skivor. Dela fetaosten i mindre bitar. Blanda hop dressingen och slå över.
Riv gurkan och krama ur vätskan. Blanda gurka med yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen med tzatzikin.
Näringsvärde: Energi (kcal) 438,3, Protein (g) 14,4, Fett (g) 28,0, Kolhydrater (g) 28,6
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt