Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
250 g | Körsbärstomater | |
1,5 dl | Kalamataoliver | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Rödlök | |
4 dl | Quinoa | |
1 st | Isbergssallat | |
150 g | Fetaost | |
Tzatziki | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Gurka | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Salt Fint | |
Dressing | ||
1 msk | Basilika - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Vinäger | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt Fint |
Koka quinoan enligt anvisningar på paketet och låt svalna. Strimla salladen och skär tomat, gurka och lök i skivor. Dela fetaosten i mindre bitar. Blanda hop dressingen och slå över.
Riv gurkan och krama ur vätskan. Blanda gurka med yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen med tzatzikin.
Näringsvärde: Energi (kcal) 438,3, Protein (g) 14,4, Fett (g) 28,0, Kolhydrater (g) 28,6
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Tomat Plommon baby Klass1 250g
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt