Gå vidare till huvudinnehåll
Veganska snittar med guacamole och picklad rödlök
Malin Andersson

Veganska snittar med guacamole och picklad rödlök

45 minEnkelt
105,20 kr
10 portioner 5,76 kr per portion
Veganska gurksnittar till mingelfesten! Våra snittar får härlig crunch av gurkan, och den picklade löken kompletterar den krämiga guacamolen perfekt. Den picklade löken går att förbereda dagen innan. Tips! Toppa med lite krossade nachos för extra mycket smak.

0,5 stGurka
Guacamole
0,5 krmSvartpeppar Malen
25 gChilifrukter, 1 st
2 stAvokado
0,25 stRödlök
2 mskCitronjuice - råpressad
0,25 stKoriander - färsk
0,5 stTomater
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
Picklad rödlök
2 dlVatten
1 stRödlök
1 dlStrösocker
0,5 dlÄttika
Instruktioner
1

Skala löken och skär den i tunna skivor.

2

Mosa avokadon med en gaffel. Hacka tomat och chili. Finhacka koriandern.

3

Skär gurkan i ca 1 cm tjocka snittar.

4

Koka upp vatten, socker och ättiksprit, rör om tills sockret löst sig helt. Sätt löken i en burk/skål och häll över lagen. Låt gärna stå i kylen (med lock) minst en halvtimme, gärna över natten.

Guacamole:

5

Skala och hacka lök och vitlök och blanda ihop med övriga ingredienser. Smaksätt med pressad citron, salt och lite svartpeppar.

Servering:

6

Klicka ut 1 msk guacamole på respektive gurkbit och toppa sedan varje snitt med lite picklad rödlök.

Bild:

Kerstin Eriksson