Gå vidare till huvudinnehåll
Inlagd löksill
Mari Bergman

Inlagd löksill

20 minEnkelt
103,95 kr
8 portioner 11,19 kr per portion
Inlagd sill med rödlök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Klassiker på på julbordet, till påsk och midsommar.

3 dlVatten
1 dlÄttiksprit
860 gInläggningssill
1 stMorötter
2 stRödlök
2 dlStrösocker
1 tskKryddpeppar Hel
2 stLagerblad
Instruktioner
1

Skala lök och morot. Skär lök och morot i tunna skivor. Koka upp ättika, socker, vatten, kryddpepparkorn och lagerblad till lagen. Låt svalna.

2

Skölj sillen och skär i bitar. Varva med grönsakerna i en väl rengjord burk med lock. Häll på den kalla lagen och sätt på locket. Låt stå i kyl minst 1 dygn före servering.

Bild:

Simon Bajada