Chokladfudge med polkakross
Kokbok

Chokladfudge med polkakross

5 minEnkelt
167,80 kr
10 portioner10,59 kr per portion
Chokladfudge med polkakross. ”Baka med godis” är skriven av Jenny Warsén och ges ut av Bonnier Fakta. Fotografi: Ulrika Pousette

200 gMörk chokladkaka
1 dlSirap Ljus
25 gPolkagrisar
3 dlVispgrädde
50 gMat & Bak Smör
3 dlStrösocker
Instruktioner
1

Krossa polkagrisarna. Klä en form, cirka 15 × 15 cm, med bakplåtspapper.

2

Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och koka upp blandningen till 120 grader.

3

Ta av kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar och blanda ner tillsammans med smöret. Rör om tills allt har smält och smeten är blank och fin.

4

Häll smeten i formen och strö över polkakrosset. Låt fudgen stå i kylskåpet i några timmar och skär den sedan i jämna bitar. Förvaras svalt.

Bild:

Ulrika Pousette