Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Kardemumma Mald | |
1 dl | Majsstärkelse | |
2 dl | Strösocker | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
3 st | Ägg | |
0,5 tsk | Bakpulver | |
1 dl | Vetemjöl | |
Citronkräm | ||
150 g | Citron, (1 st) | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1,5 dl | Lemon Curd | |
250 g | Mascarpone | |
Till servering | ||
100 g | Hallon |
Värm ugnen till 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, maizena, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Sikta ner det i äggblandningen och vänd ihop till en smet. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter.
Ta ut kakan och vänd upp den (med pappret uppåt) på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla kallt vatten på det övre pappret och lossa kakan försiktigt från pappret.
Vispa grädden. Blanda mascarponen med citroncurden, citronsaften och det rivna skalet. Vänd ner i grädden. Bred ut krämen på kakan och täck med bär som trycks ner lite i krämen. Rulla ihop, skär upp och ät!
Bild:
Charlie Drevstam
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Hallon Frysta 750g Magnihill