Gå vidare till huvudinnehåll
Vegetarisk gratäng med sötpotatis i dillig dijonsås
Mia Troberg

Vegetarisk gratäng med sötpotatis i dillig dijonsås

45 minEnkelt
268,50 kr
4 portioner 39,62 kr per portion
Smaskig gratäng för dig som är vegetarian.

1,2 kgSötpotatis, (2 st)
1 krmSvartpeppar Malen
3 dlVita Bönor Stora
8 klyftaVitlök Vanlig
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskOlivolja
1 krmSalt
1 stRöd Paprika
1 stAubergine
1 mskDijonsenap
1 dlRiven Gratängost
1 mskDill - torkad
1 stZucchini
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skala sötpotatis och vitlök. Skär zucchini, aubergine, paprika, sötpotatis i bitar. Vitlöken skall vara i hela klyftor. Skölj bönorna och låt rinna av. Lägg alla bitar och bönor i en oljad gratängform.

2

Blanda ihop crème fraiche, dill, senap, salt, peppar och bred ut över grönsakerna. Strö över riven ost. Gratinera i ca 35 minuter.

Näringsinnehåll:

Energi (kcal) 382,6

Protein (g) 12,4

Fett (g) 24,9

Kolhydrater (g) 23,8

Bild:

Emma Mattsson