Gå vidare till huvudinnehåll
Timjanrostad sötpotatis och vegochorizo på plåt
Mari Bergman

Timjanrostad sötpotatis och vegochorizo på plåt

50 minEnkelt
252,55 kr
4 portioner 42,92 kr per portion
En lättlagad vegetarisk rätt där sötpotatis blandas med paprika, lök och vegochorizo på en plåt som sedan rostas i ugnen.

Sötpotatis och vegochorizo
1 stRöd Paprika
0,5 tskSalt
1 kgSötpotatis
2 klyftaVitlök Vanlig
3 stSchalottenlök
100 gSoltorkade Tomater
600 gVegetarisk Korv Chorizo
2 krmSvartpeppar Malen
2 tskTimjan - torkad
2 mskOlivolja
Sallad
0,5 stRomansallat
1 mskOlivolja
1 mskBalsamvinäger
0,5 stRödlök
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Sötpotatis och chorizo: Skala och skiva sötpotatisen i ca

0

5 cm tjocka skivor. Skölj paprikan och skär i mindre bitar. Skala och klyfta schalottenlöken och skala och krossa vitlöksklyftorna. Skär korven i slantar.

3

Blanda samman på en plåt med olja, timjan, salt och peppar. Rosta i ugnen ca 40 min. Ta ut plåten efter 30 min och tillsätt de soltorkade tomaterna.

4

Sallad: Skölj och strimla salladen och skala och strimla löken. Blanda i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger.

5

Servera sötpotatis och chorizo med sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 675 kcal, 27 g protein, 31 g fett, 69 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir