Gå vidare till huvudinnehåll
Mangochutney kyckling med kokosmjölk
Mari Bergman

Mangochutney kyckling med kokosmjölk

20 minEnkelt
492,20 kr
4 portioner 47,57 kr per portion
Krämig kycklinggryta med smaker av kokosmjölk, curry och sambal, mums! Tips! Tina gärna kycklingen över natten.

Kyckling
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlMango Chutney
150 gSugarsnaps
1 mskCurry
1 mskOlivolja
550 gStrimlad kyckling
2 klyftaVitlök Vanlig
40 gCashewnötter Naturella
400 gKokosmjölk
1 krmSalt
1 tskSambal Oelek
Tillbehör
2 dlRis
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Kyckling: Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingstrimlorna med vitlök och curry i ca 3-4 min på medelhög värme. Rör om då och då. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek och mango chutney. Låt grytan puttra i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

3

Skölj sugarsnapsen och grovhacka cashewnötterna. Tillsätt sugarsnapsen i grytan strax innan servering. Låt de bli varma men inte för mjuka. Toppa grytan med cashewnötter och servera med ris.

Näringsvärde: 750 kcal. 38 g protein, 37 g fett, 66 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist