Sweet chililax i ugn med ris
Mari Bergman

Sweet chililax i ugn med ris

20 minEnkelt
210,45 kr
4 portioner38,32 kr per portion
Det här receptet är lättlagat och supergott! Passar lika bra för vuxna som till barn. Laxen serveras med en krämig sweet chilisås och ris. Tips, tina gärna fisken i kylen över natten. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 dlRis
1 dlSweet Chili
300 gMorötter
500 gLaxfilé Fryst
Från ditt skafferi
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
2 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Tina laxfileérna. Värm ugnen till 175 grader. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar efter smak.

3

Blanda ihop creme fraiche och sweet chilisås och häll över laxen. Sätt in i ugnen ca 12 min.

4

Koka upp saltat vatten. Skala och skär morötterna i stavar och koka dem ca 4-5 min. Sila av vattnet och tillsätt smör till morötterna.

5

Servera sweet chililaxen tillsammans med ris och morötter.

Näringsvärde: 593 kcal, 29 g protein, 25 g fett, 62 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell