Gå vidare till huvudinnehåll
Spaghetti carbonara med sallad
Mari Bergman

Spaghetti carbonara med sallad

20 minEnkelt
242,65 kr
4 portioner 33,82 kr per portion
En klassisk och lättlagad rätt som passar lika bra till vardags som till helg. Spara de sex äggvitor som blir över i en tätslutande burk i kylen. Stek en frukostomelett på äggvitorna eller använd dem t.ex. till en maräng.

Topping
25 gGrana Padano
4 stÄgg
0,5 stPersilja - färsk
Carbonara
1,5 dlVispgrädde
400 gSpaghetti
2 stÄgg
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
280 gBacon Skivat
75 gGrana Padano
1 krmSalt
Tillbehör
65 gSalladsmix
Instruktioner
1

Carbonara: Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Skala och riv vitlök. Strimla baconet.

3

Riv osten och blanda med äggulor och grädde.

4

Stek baconet knaprigt i en panna utan fett. Tillsätt vitlöken och fräs ihop.

5

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

6

Häll av pastavattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet. Rör runt ordentligt på svag värme. Smaka av med salt och peppar.

7

Lägg upp pastan på tallrikar.

8

Topping: Toppa pastan med äggulor, finhackad persilja och finriven grana padano. Servera tillsammans med salladsmix.

Näringsvärde: 768 kcal, 35 g protein, 36 g fett, 74 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir