Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
25 g | Grana Padano | |
4 st | Ägg | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
Carbonara | ||
1,5 dl | Vispgrädde | |
400 g | Spaghetti | |
2 st | Ägg | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
280 g | Bacon Skivat | |
75 g | Grana Padano | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
65 g | Salladsmix |
Carbonara: Koka upp saltat vatten till pastan.
Skala och riv vitlök. Strimla baconet.
Riv osten och blanda med äggulor och grädde.
Stek baconet knaprigt i en panna utan fett. Tillsätt vitlöken och fräs ihop.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll av pastavattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet. Rör runt ordentligt på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pastan på tallrikar.
Topping: Toppa pastan med äggulor, finhackad persilja och finriven grana padano. Servera tillsammans med salladsmix.
Näringsvärde: 768 kcal, 35 g protein, 36 g fett, 74 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1