Gå vidare till huvudinnehåll
Gurksnittar med kallrökt lax, wasabi och sesamfrön
Mathem

Gurksnittar med kallrökt lax, wasabi och sesamfrön

10 minEnkelt
283,60 kr
10 portioner8,98 kr per portion
Dessa snittar är gjorda på gurkskivor istället för på bröd - det blir både krispigt, fräscht och gott! Laxröran går utmärkt att göra dagen innan och förvara i kylen. Toppa gärna snittarna med både svarta och vita sesamfrön - det blir snyggast! Receptet räcker till ca 12 snittar på en buffé.

1 stLime
100 gLax Kallrökt
2 mskCreme Fraiche Naturell
2 mskMajonnäs
0,5 stGräslök - färsk
0,5 stGurka
1 tskWasabipasta
2 mskSesamfrö
Instruktioner
1

Laxröra: Finhacka laxen och blanda med majonnäs, creme fraiche, limeskal, limesaft och wasabipasta i en skål.

2

Montering: Skär gurkan i ca 12 skivor och lägg på ett fat. Toppa med laxröra och sesamfrön. Klipp över gräslök och servera!

Recept och styling: Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir