Gå vidare till huvudinnehåll
Krispig lax i krämig parmesansås
Mari Bergman

Krispig lax i krämig parmesansås

15 minEnkelt
321,20 kr
4 portioner 54,50 kr per portion
Snabblagad laxrätt på 5 huvudingredienser! Lax, grädde, ost, citron och gräslök. Servera med valfritt tillbehör som t. ex. klyftpotatis, ris eller pasta och gärna en grönsallad. Tips! Tina gärna laxen i kylen över natten. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
700 gPotatis Fast
2 krmSalt
0,5 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar
Köp hem
500 gLaxfilé Fryst
1 stCitron - Eko
100 gParmesanost
3 dlVispgrädde
1 stGräslök - färsk
Instruktioner
1

Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.

2

Tillsätt grädde och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 min.

3

Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt rivet citronskal, 1 tsk citronsaft och gräslök i såsen. Smaka av med salt och peppar.

4

Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 min.

5

Dekorera laxen med citronskivor (grillade i en grillpanna om du vill) och lite extra riven parmesanost.

6

Servera med valfritt tillbehör som t. ex. klyftpotatis, ris eller pasta och gärna en grönsallad.

Bild:

Nurlan Emir