Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
700 g | Potatis Fast | |
2 krm | Salt | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
Köp hem | ||
500 g | Laxfilé Fryst | |
1 st | Citron - Eko | |
100 g | Parmesanost | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 st | Gräslök - färsk |
Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.
Tillsätt grädde och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 min.
Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt rivet citronskal, 1 tsk citronsaft och gräslök i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 min.
Dekorera laxen med citronskivor (grillade i en grillpanna om du vill) och lite extra riven parmesanost.
Servera med valfritt tillbehör som t. ex. klyftpotatis, ris eller pasta och gärna en grönsallad.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria