Gå vidare till huvudinnehåll
Gnocchigratäng med ricotta och spenat
Mari Bergman

Gnocchigratäng med ricotta och spenat

30 minEnkelt
125,75 kr
4 portioner29,20 kr per portion
Njut av gratinerad gnocchi med ricottaost och spenat – en lättlagad vegetarisk rätt som baseras på endast fem huvudingredienser. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0.5

Från ditt skafferi
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Köp hem
250 gRicottaost
100 gRiven Ost
400 gPastasås Basilika
65 gFärsk bladspenat
500 gPotatisgnocchi
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen.

3

Mixa samman pastasås och ricottaost i en blender eller med hjälp av en stavmixer. Krydda med lite salt och peppar.

4

Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och fräs vitlök och spenat så att de mjuknar. Tillsätt den kokta gnocchin och stek hastigt så att gnocchin får lite stekyta. Tillsätt ricottasåsen och strö över riven ost. Sätt in i ugnen i 20 min.

5

Servera gärna gnocchigratängen med en god sallad vid sidan av.

Bild:

Nurlan Emir