After Eight-Brownie
Camilla Hamid

After Eight-Brownie

40 minEnkelt
209,75 kr
1 portion74,86 kr per portion
Chokladig, seg och underbart god brownie med en fräsch smak av After Eight. Jag bakade min i en form som är 20×15 cm. http://mykitchenstories.se

Brownie
1 tskVaniljsocker
48 gAfter Eight
1,75 dlVetemjöl
1,5 dlKakao
150 gMat & Bak Smör Osaltat
2 stÄgg
2,75 dlStrösocker
0,5 tskSalt Fint
Glasyr
150 gMörk Blockchoklad
32 gAfter Eight
1,25 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 160 grader.

2

Smält After Eight chokladen i micro eller över vattenbad.

3

Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.

3

Tillsätt strösocker, kakao, After Eight, salt, vaniljsocker och blanda ihop.

4

Vispa ner ett ägg i taget.

5

Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.

6

Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.

7

Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren

Glasyr:

1

Hacka den mörka chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål tillsammans med After Eight-choklad.

2

Värm upp grädden och dra bort från plattan precis innan den börjat koka upp och häll den över chokladen.

3

Blanda försiktigt med slickepott eller träslev tills all choklad smält helt.

4

Plasta in skålen och låt den vila i kylskåpet tills den fått en bredbar konsistens och täck sedan din brownie med den.

Bild:

Camilla Hamid