Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Järpar | ||
1 tsk | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 tsk | Torkad oregano | |
1 msk | Spiskummin | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
1 tsk | Strösocker | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
500 g | Nötfärs | |
Tillbehör | ||
250 g | Tortilla Wrap | |
150 g | Tacosås | |
3 dl | Gräddfil | |
2 st | Avokado | |
0,5 st | Gurka | |
200 g | Riven Texmexost | |
0,5 st | Isbergssallat |
Järpar: Lägg färsen i en bunke och skala och pressa i vitlök. Krydda med spiskummin, paprikapulver, chiliflakes, oregano, socker och salt. Blanda ihop ordentligt och forma 8 st järpar.
Tillbehör: Skär avokado i skivor, skölj och tärna gurkan och skölj och strimla salladen. Lägg upp alla tillbehör i skålar.
Järpar: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek järparna på medelvärme gyllenbruna och genomstekta.
Fyll tortillabröden med sallad, gurka, avokado och järpar. Toppa med ost, gräddfil och tacosås. Rulla ihop och ät.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria