Gå vidare till huvudinnehåll
Saffranspasta med räkor och tomat
Mari Bergman

Saffranspasta med räkor och tomat

30 minEnkelt
262,70 kr
4 portioner 40,13 kr per portion
Snabblagad pasta med saffran och räkor!

Tomatsås
1 mskVit balsamvinäger
0,5 gSaffran
2 mskOlivolja
1 stGul lök
1 stVitlök Vanlig
1 dlVispgrädde
400 gHandskalade Räkor
1 mskTomatpuré
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskTorkad oregano
1 krmSalt
390 gKrossade Tomater
Tillbehör
400 gTortiglioni
75 gRiven Ost
0,5 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Tomatsås: Ta fram alla ingredienser som du behöver till tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt saffran, balsamvinäger, tomatpuré och oregano. Låt det fräsas och reduceras ner i ca 20 sek på ganska hög värme under omrörning. Slå på krossade tomater och grädde. Salta och peppra efter smak. Låt såsen sjuda på svag värme medan du kokar pastan.

3

Sila av spadet från räkorna. Lägg i räkorna i tomatsåsen och låt de bli varma men de får inte koka.

4

Sila av pastan och blanda med tomatsåsen. Grovhacka persiljan.

Servera i djupa tallrikar, strö över ost och persilja. Ät och njut.

Näringsvärde: Kcal: 662 Fett: 20 g Protein: 38 g Kolhydrater: 78 g

Bild:

Linnea Swärd