Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsås | ||
1 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 g | Saffran | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Vispgrädde | |
400 g | Handskalade Räkor | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 krm | Salt | |
390 g | Krossade Tomater | |
Tillbehör | ||
400 g | Tortiglioni | |
75 g | Riven Ost | |
0,5 st | Persilja - färsk |
Koka upp saltat vatten till pastan.
Tomatsås: Ta fram alla ingredienser som du behöver till tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt saffran, balsamvinäger, tomatpuré och oregano. Låt det fräsas och reduceras ner i ca 20 sek på ganska hög värme under omrörning. Slå på krossade tomater och grädde. Salta och peppra efter smak. Låt såsen sjuda på svag värme medan du kokar pastan.
Sila av spadet från räkorna. Lägg i räkorna i tomatsåsen och låt de bli varma men de får inte koka.
Sila av pastan och blanda med tomatsåsen. Grovhacka persiljan.
Servera i djupa tallrikar, strö över ost och persilja. Ät och njut.
Näringsvärde: Kcal: 662 Fett: 20 g Protein: 38 g Kolhydrater: 78 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt