Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kokoslax | ||
1 dl | Sweet Chili | |
1 dl | Kokoschips | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
Tillbehör | ||
1 cm | Färsk ingefära | |
3 msk | Japansk soja | |
100 g | Salladsmix | |
3 dl | Jasminris | |
1 msk | Rapsolja | |
300 g | Sockerärta | |
1 st | Rödlök | |
1 msk | Strösocker | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig |
Värm ugnen till 150 grader.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kokoslax: Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Pensla laxen med sweet chilisås och strö över kokoschips. Baka laxen i ugnen i ca 12 min.
Tillbehör: Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Stek rödlök, vitlök och ingefära i rykande het panna i lite olja i cirka 1 min. Tillsätt sockerärtor, soja och socker. Låt puttra ihop snabbt.
Servera kokoslaxen med sockerärtor, nykokt ris och sallad.
Näringsvärde: 627 kcal, 33 g protein, 26 g fett, 62 g kolhydrater
Bild:
Magnus Skoglöf
1 Kokoschips Naturella EKO/Fairtrade
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1