Gå vidare till huvudinnehåll
Jennie Walldéns kokoslax med ingefära och sockerärtor
Jennie Walldén

Jennie Walldéns kokoslax med ingefära och sockerärtor

20 minEnkelt
345,65 kr
4 portioner 63,81 kr per portion
Det här är en superenkel, men oj så god kokoslax med sweet chili och ingefärsstekta sockerärtor. Perfekt att laga till middag!

Kokoslax
1 dlSweet Chili
1 dlKokoschips
500 gLaxfilé Fryst
Tillbehör
1 cmFärsk ingefära
3 mskJapansk soja
100 gSalladsmix
3 dlJasminris
1 mskRapsolja
300 gSockerärta
1 stRödlök
1 mskStrösocker
1 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Värm ugnen till 150 grader.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Kokoslax: Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Pensla laxen med sweet chilisås och strö över kokoschips. Baka laxen i ugnen i ca 12 min.

4

Tillbehör: Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Stek rödlök, vitlök och ingefära i rykande het panna i lite olja i cirka 1 min. Tillsätt sockerärtor, soja och socker. Låt puttra ihop snabbt.

Servera kokoslaxen med sockerärtor, nykokt ris och sallad.

Näringsvärde: 627 kcal, 33 g protein, 26 g fett, 62 g kolhydrater

Bild:

Magnus Skoglöf