Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Thaifärssås | ||
300 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Honung Flytande | |
300 g | Sojafärs | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
2 msk | Japansk soja | |
0,5 st | Purjolök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Rapsolja | |
Tillbehör | ||
125 g | Körsbärstomater | |
125 g | Romansallat | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 dl | Jordnötter Rostade | |
250 g | Äggnudlar |
Thaifärssås: Skölj och finstrimla purjolök. Skala och finhacka vitlöken. Skala och riv morötterna.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs färsen några minuter. Tillsätt purjolök, vitlök och de rivna morötterna och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek, soja och honung och låt såsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka eller mortla jordnötterna och lägg i en skål. Skölj och halvera tomaterna och skölj och strimla salladen. Lägg upp i en skål.
Servera thaifärssåsen med äggnudlar, toppa med jordnötskross och hackad koriander samt lite tomater och sallad vid sidan om.
Näringsvärde: 782 kcal, 30 g protein, 44 g fett, 62 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria