Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
2 msk | Vatten | |
235 g | Blandade oliver | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 msk | Flingsalt | |
Deg | ||
2 msk | Olivolja | |
25 g | Jäst Original Färsk | |
2 tsk | Salt | |
1 st | Bakplåtspapper | |
9 dl | Vetemjöl | |
4 dl | Vatten |
Sätt ugnen på 225°.
Deg: Lägg olivolja, mjöl, salt och smulad jäst i en bunke. Värm vattnet till 37° och rör ner i mjölblandningen.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig men fortfarande lite klibbig. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min.
Klä en långpanna, ca 30X40 cm, med bakplåtspapper och pensla på olivolja. Häll den jästa degen direkt ner i långpannan och platta ut den med mjölade händer. Låt jäsa utan bakduk ca 20 min.
Fyllning: Halvera tomater. Tryck ner oliver och tomathalvor i degen. Pensla med kallt vatten och strö över saltet. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
Ta ut brödet från ugnen och låt det svalna. Skär brödet i bitar och servera.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt