Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Jordärtskocka | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
2 krm | Italiensk Salladskrydda | |
1 st | Lantbuljong | |
2 st | Schalottenlök | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Vatten | |
140 g | Bacon Skivat | |
1 msk | Mat & Bak Smör/Margarin |
2 dl vitt vin (till 4 portioner)
Skala schalottenlök och skär ner i mindre bitar. Skölj jordärtskockorna men behåll skalet för mer smak och dela i mindre bitar. Smält lite smör i en kastrull och fräs på löken och kokorna lite snabbt tills löken svettats utan att få färg. Slå sedan på vinet, vattnet och lite salt. Koka tills kockorna är genommjuka. Mixa soppan slät med stavmixer. Red av med grädde och smaka av med salt, peppar, örtsalt och lantbuljong. Knaperstek bacon och lägg i soppan vid servering.