Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lag | ||
2 dl | Strösocker | |
1,5 dl | Vatten | |
5 msk | Ättiksprit | |
2 krm | Kryddpeppar Hel | |
1 st | Vanliga morötter | |
420 g | Inläggningssill | |
1 st | Lagerblad | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
1 st | Rödlök |
Börja med lagen. Häll vatten, ättiksprit och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 1-2 minuter. Låt kallna och blanda sedan eventuellt i 1 matsked rödbetsspad för mer färg.
Skär sillen i 2 cm stora bitar. Skala och skiva löken och moroten. Varva dem med sillen och pepparkornen i en burk. Smula ner lagerbladet.
Häll på lagen och låt sillen stå svalt i minst ett dygn. Sillen håller i drygt en vecka.
Recepten är hämtade från Per Morbergs bok "MORBERG firar jul" (Bonnier Fakta)
Bild:
Martin Löf
1 Sill Hela Filéer 5-minuter 430g Abba
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria