Inlagd sill
Per Morberg

Inlagd sill

30 minEnkelt
69,85 kr
4 portioner12,93 kr per portion
Tillagningstid 30 min + 1 dygn, till 1 burk. En jul utan mammas sill är ingen jul. Jag försöker göra den som hon gör, med mycket kryddpeppar och mycket rödlök. Och framförallt ser jag till att få tag på en fin, fast och fet sill.

Lag
2 dlStrösocker
1,5 dlVatten
5 mskÄttiksprit
2 krmKryddpeppar Hel
1 stVanliga morötter
420 gInläggningssill
1 stLagerblad
1 krmSvartpeppar Hel
1 stRödlök
Instruktioner
1

Börja med lagen. Häll vatten, ättiksprit och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 1-2 minuter. Låt kallna och blanda sedan eventuellt i 1 matsked rödbetsspad för mer färg.

2

Skär sillen i 2 cm stora bitar. Skala och skiva löken och moroten. Varva dem med sillen och pepparkornen i en burk. Smula ner lagerbladet.

3

Häll på lagen och låt sillen stå svalt i minst ett dygn. Sillen håller i drygt en vecka.

Recepten är hämtade från Per Morbergs bok "MORBERG firar jul" (Bonnier Fakta)

Bild:

Martin Löf