Krämig köttfärssås med shiratakinudlar
Mari Bergman

Krämig köttfärssås med shiratakinudlar

20 minEnkelt
222,20 kr
2 portioner52,50 kr per portion
Klassisk vardagsmat i ny tappning! Testa att servera köttfärssåsen med shiratakinudlar och krispiga grönsaker. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här.

Tillbehör
200 gShiratakinudlar
0,5 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
0,5 stPersilja - färsk
150 gRaw slaw
Köttfärssås
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskTimjan - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGul lök
250 gKöttfärs - Nöt
1,5 mskTomatpuré
2 tskOlivolja
1 mskKalvfond Buljong
1,5 dlCreme Fraiche Naturell Lätt
1 mskDijonsenap
2 krmSalt Fint
1 dlVatten
0,5 mskBalsamvinäger
Instruktioner
1

Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök.

2

Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn färsen så att den blir genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och timjan och fräs ytterligare 1 min.

3

Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, dijonsenap, fond, vatten, creme fraiche, salt och peppar. Låt köttfärssåsen puttra på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Sila av vattnet från shiratakinudlar och blanda nudlarna med raw slaw, olja och finhackad persilja. Smaka av med lite salt.

5

Lägg upp köttfärssås och nudlar på tallrikar. Klart att servera.

Näringsvärde: 483 kcal, 31 g protein, 32 g fett, 17 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir