Asiatisk kokosgryta med lax
Mari Bergman

Asiatisk kokosgryta med lax

15 minEnkelt
216,80 kr
4 portioner47,34 kr per portion
Snabblagad, lättlagad och perfekt vardagsrätt med god lax och smakrik sås på kokosmjölk och currypasta. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,92

Köp hem
400 mlKokosmjölk
2 mskRöd Currypasta
1 mskJapansk soja
500 gLaxfilé Fryst
1 stKoriander - färsk
Från ditt skafferi
0,5 tskChiliflakes
2 dlRis
0,5 mskRapsolja
4 krmSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Skär de tinade laxfiléerna i kuber. Salta och peppra laxbitarna runtom.

2

Skala och riv vitlök. Hetta upp olja och fräs samman vitlök med currypasta. Tillsätt kokosmjölk och soja och låt allt sjuda upp. Lägg ner laxkuberna i grytan och låt de sjuda sakta i ca 5-7 min.

3

Smaka av grytan med salt och chiliflakes. Strö över rikligt med koriander och servera grytan med t. ex. ris.

Bild:

Nurlan Emir