Tre sorters blomkål
Mari Bergman

Tre sorters blomkål

40 minEnkelt
179,30 kr
4 portioner8,34 kr per portion
Blomkålspuré, citronmarinerad blomkål och stekta blomkålsblad. Allt kan ätas på en blomkål och vips så har du ordnat en enkel och lyxig förrätt där hela kålen använts.

Topping
50 gHasselnötter
50 gParmesanost
Blomkål
2 mskGrönsaksbuljong Eko
0,5 mskRapsolja
1 krmSalt Fint
1 stBlomkål
2 mskCreme Fraiche Naturell
1 lVatten
1 krmSvartpeppar
1 stCitron - Eko
75 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Dela blomkålen och fördela buketter, rot och blad för sig.

2

Blomkålspuré: Koka blomkålsbuketterna (spara två buketter) i vatten och buljong i ca 20 min.

3

Citronmarinerad blomkål: Hyvla roten och de två sparade buketterna tunt. Lägg i en skål och pressa över citronsaft och tillsätt en nypa salt. Låt stå till servering.

4

Blomkålsblad: Skär blomkålsbladen över fibrerna och stek i lite olja. Krydda med lite salt och peppar.

5

Blomkålspuré: Bryn smöret i en kastrull och ställ åt sidan.

6

Sila av vattnet från blomkålen och mixa buketterna med crème fraiche och brynt smör (spara lite brynt smör till toppingen). Smaka av purén med salt och peppar.

7

Fördela blomkålsblad, blomkålspuré och citronmarinerad blomkål på tallrikar. Toppa med hyvlad parmesanost, rostade hasselnötter och lite brynt smör.

Bild:

Pelle Bergström