Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsallad | ||
0,5 tsk | Balsamvinäger | |
1 tsk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Rödlök | |
1 krm | Salt Fint | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 st | Basilika - färsk | |
25 g | Grönkål | |
Grönkålsfrittata | ||
3 krm | Salt Fint | |
100 g | Grönkål | |
1 dl | Havredryck Naturell | |
0,5 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
30 g | Parmesanost | |
4 st | Ägg | |
200 g | Potatis | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gul lök | |
250 g | Broccoli Färsk |
Värm ugnen till 200 grader.
Tomatsallad: Halvera körsbärstomaterna och skala och klyfta rödlöken. Lägg tomater och rödlök i en ugnsfast form och ringla över olja. Krydda med lite salt och peppar och rosta i ugnen i ca 20 min.
Grönkålsfrittata: Skala och finhacka lök och skiva den kokta potatisen. Dela broccolin i mindre buketter och skölj grönkålen. Lägg alla grönsaker i en värmetålig stekpanna eller ugnsfast form.
Vispa ihop ägg, havremjölk, grönsaksbuljong, riven parmesanost, salt och peppar i en skål. Häll äggstanningen över grönsakerna och sätt in i ugnen i ca 20 min.
Tomatsallad: Ta ut tomater och rödlök ur ugnen och blanda med finhackad basilika, grönkål och balsamvinäger.
Toppa den färdiggräddade frittatan med den rostade tomatsalladen. Klart att servera.
Näringsvärde: 500 kcal, 33 g protein, 23 g fett, 36 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood