Chili sin carne med ris
Mari Bergman

Chili sin carne med ris

15 minEnkelt
121,70 kr
4 portioner14,24 kr per portion
En lättlagad rätt med få ingredienser som du svänger ihop på 15 min. Perfekt att laga en dag när middagen snabbt måste stå på bordet. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,27

Chili sin carne
0,5 mskOlivolja
500 gKrossade Tomater
1 klyftaVitlök Vanlig
380 gBlandade bönor
28 gTaco Kryddmix Original
1 dlVatten
1 stPaprikamix
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
Tillbehör
1 dlCreme Fraiche Naturell
2 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Chili sin carne: Skala och riv vitlök. Skölj och tärna paprikorna. Fräs vitlök och paprika i olja utan att de tar färg.

3

Tillsätt tacokrydda och fräs ytterligare under omrörning. Tillsätt avrunna bönor, krossade tomater och vatten. Låt puttra under lock i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Lägg upp chili sin carnen på tallrikar och toppa med creme fraiche och gärna någon färsk ört. Servera med ris och gärna ett gott bröd.

Näringsvärde: 571 kcal, 17 g protein, 12 g fett, 92 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir