Gå vidare till huvudinnehåll
Dubbel BBQ vegoburgare med fejkon och chipotlemajjo
Anamma / Gustav Johansson

Dubbel BBQ vegoburgare med fejkon och chipotlemajjo

40 minEnkelt
360,50 kr
2 portioner 65,44 kr per portion
Mättande och saftig vegansk burgare med bland annat inlagd gurka, lök, rökig BBQ-sås och vegansk cheddar. Burgaren toppas dessutom med nystekt fejkon och chipotlemajjo. Lika god att grilla som att steka. Obs! För att matcha sortimentet kan vissa varor kan skilja sig från originalreceptet som Gustav tillagat, kika gärna på Anammas hemsida för exakta produkter.

Chipotlemajonnäs
0,5 dlChipotlepasta
1,5 dlVegansk majonnäs
Fejkon
2 mskRapsolja
1 tskLiquid smoke
2 mskJapansk soja
250 gTofu
0,5 tskSirap Ljus
Burgare
1 dlBBQ-Sås
1 stGul lök
100 gMjölkfritt pålägg/matlagning
4 stVeg. Hamburgare
2 stHamburgerbröd
50 gInlagd gurka
Instruktioner
1

Fejkon: Hyvla eller skiva tofun tunt.

2

Värm upp en stekpanna med olja och lägg ned tofuskivorna.

3

Häll över soja, sirap och liquid smoke och låt det steka in i tofun tills vätskan dunstat och tofun blivit knaprig. Var försiktig så att den inte bränns. Lägg åt sidan.

4

Skala och skiva löken och stek den på medelvärme i oljan från fejkonet, tills den blivit rostad (passa så att den inte bränns).

5

Chipotlemajjo: blanda majonnäs med chipotlepasta, ställ kallt tills burgaren är klar.

6

Stek burgarna enligt instruktion på paketen. Sätt på varsin skiva ost (Mjölkfritt pålägg/matlagning) på burgarna och häll ned en matsked vatten i stekpannan. Lägg på ett lock och låt ånga tills osten smält.

7

Sätt burgarna åt sidan och rosta sedan bröden.

Bygg burgarna med mycket chipotlemajonnäs i botten, sedan fyra-fem skivor inlagd gurka och sedan dubbla hamburgare på varandra. Toppa med BBQ-sås och sist med fejkon och rostad lök. Servera genast, med mycket servetter! Så klart funkar de lika fint att servera enkla som dubbla.