Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chipotlemajonnäs | ||
0,5 dl | Chipotlepasta | |
1,5 dl | Vegansk majonnäs | |
Fejkon | ||
2 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Liquid smoke | |
2 msk | Japansk soja | |
250 g | Tofu | |
0,5 tsk | Sirap Ljus | |
Burgare | ||
1 dl | BBQ-Sås | |
1 st | Gul lök | |
100 g | Mjölkfritt pålägg/matlagning | |
4 st | Veg. Hamburgare | |
2 st | Hamburgerbröd | |
50 g | Inlagd gurka |
Fejkon: Hyvla eller skiva tofun tunt.
Värm upp en stekpanna med olja och lägg ned tofuskivorna.
Häll över soja, sirap och liquid smoke och låt det steka in i tofun tills vätskan dunstat och tofun blivit knaprig. Var försiktig så att den inte bränns. Lägg åt sidan.
Skala och skiva löken och stek den på medelvärme i oljan från fejkonet, tills den blivit rostad (passa så att den inte bränns).
Chipotlemajjo: blanda majonnäs med chipotlepasta, ställ kallt tills burgaren är klar.
Stek burgarna enligt instruktion på paketen. Sätt på varsin skiva ost (Mjölkfritt pålägg/matlagning) på burgarna och häll ned en matsked vatten i stekpannan. Lägg på ett lock och låt ånga tills osten smält.
Sätt burgarna åt sidan och rosta sedan bröden.
Bygg burgarna med mycket chipotlemajonnäs i botten, sedan fyra-fem skivor inlagd gurka och sedan dubbla hamburgare på varandra. Toppa med BBQ-sås och sist med fejkon och rostad lök. Servera genast, med mycket servetter! Så klart funkar de lika fint att servera enkla som dubbla.