Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
800 g | Potatisgratäng | |
700 g | Fläskfile Färsk | |
Marinad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Rapsolja | |
1 msk | Sweet Chili | |
1 msk | Japansk soja |
Fläskfilé: Putsa fläskfilén.
Dela vitlöksklyftorna till små stavar, gör snitt i fläskfilén och tryck in vitlöksstavarna.
Gnid in fläskfilén med balsamvinäger och låt den vila i ett par minuter.
Lägg den sedan i marinaden och låt den ligga i minst i 30 min. Jag lät den marinera i 6 timmar.
Sätt ugnen på 200°. Tillaga potatisgratängen enligt anvisningen på förpackningen.
Bryn filén runt om i smör eller margarin i en stekpanna.
Flytta över filén till en ugnssäker form och stick in en köttermometer i köttet. Stek i ugnen till 65° (det tar ca 15 minuter).
Ta ut formen ur ugnen och låt fläskfilén bli klar utanför i ca 10 min.
Bild:
Emma Mattsson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel