Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 msk | Olivolja | |
250 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Haricot Verts | |
3 dl | Bulgur | |
Gryta | ||
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
300 g | Vegetariska Bitar | |
1 st | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Tomatpuré | |
250 ml | Kokosmjölk | |
1 st | Röd Paprika | |
1 msk | Curry | |
0,5 st | Purjolök |
Koka bulgur efter anvisning på förpackningen. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till grönsakerna.
Gryta: Skölj paprikan och purjolöken. Skär grönsakerna i bitar och skala och finhacka vitlöksklyftan.
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs paprika, purjo och vitlök tills det mjuknar en aning. Tillsätt curry, quornbitar, tomatpuré, kokosmjölk och salt. Blanda om och lägg på ett lock. Låt grytan småputtra på medelvärme ca 5- 10 min.
Tillbehör: Skala morötterna och skär dem i stavar. Förväll morotstavarna i de kokande vattnet ca 3 min och haricots vertsen 1 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål. Strö över lite flingsalt och ringla lite olivolja över om du vill. Servera quorngrytan med bulgur och lättkokta grönsaker.
Näringsvärde: 20 g protein 25 g fett 45 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kokosmjölk 250ml Santa Maria