Quorn i currysås

Quorn i currysås

20 minEnkelt
186,20 kr
4 portioner20,87 kr per portion
En quorngryta på kokosmjölk och curry med bulgur och lättkokta grönsaker

Tillbehör
1 mskOlivolja
250 gVanliga morötter
1 krmSalt Fint
0,5 stHaricot Verts
3 dlBulgur
Gryta
2 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
300 gVegetariska Bitar
1 stVitlök Vanlig
2 mskTomatpuré
250 mlKokosmjölk
1 stRöd Paprika
1 mskCurry
0,5 stPurjolök
Instruktioner
1

Koka bulgur efter anvisning på förpackningen. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till grönsakerna.

2

Gryta: Skölj paprikan och purjolöken. Skär grönsakerna i bitar och skala och finhacka vitlöksklyftan.

3

Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs paprika, purjo och vitlök tills det mjuknar en aning. Tillsätt curry, quornbitar, tomatpuré, kokosmjölk och salt. Blanda om och lägg på ett lock. Låt grytan småputtra på medelvärme ca 5- 10 min.

4

Tillbehör: Skala morötterna och skär dem i stavar. Förväll morotstavarna i de kokande vattnet ca 3 min och haricots vertsen 1 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål. Strö över lite flingsalt och ringla lite olivolja över om du vill. Servera quorngrytan med bulgur och lättkokta grönsaker.

Näringsvärde: 20 g protein 25 g fett 45 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd