Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 krm | Salt Fint | |
0,5 st | Gurka | |
75 g | Sockerärta Färsk | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
0,5 msk | Rapsolja | |
250 g | Äggnudlar | |
Kycklingfärsbiffar | ||
3 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Kycklingfärs | |
0,5 st | Lime | |
2 tsk | Japansk soja | |
1 tsk | Salt Fint | |
2 krm | Chiliflakes | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 msk | Rapsolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Gul lök | |
Mangosalsa | ||
225 g | Mango Fryst | |
1 krm | Salt Fint | |
2 krm | Chiliflakes | |
0,5 st | Lime |
Kycklingfärsbiffar: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med färsen i en bunke och tillsätt chiliflakes, finhackad koriander, skal- och limesaft från en 1/2 lime, soja, peppar och salt. Blanda om ordentligt och forma 8 biffar.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek färsbiffarna på medelhög värme på båda sidor ca 5-7 min.
Mangosalsa: Lägg den tinade mangon i en bunke. Riv i limeskal och pressa i saft från en 1/2 lime. Mixa ihop till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Krydda med chiliflakes och en nypa salt efter smak.
Tillbehör: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj och dela sockerärtorna på längden. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i smala strimlor. Blanda de kokta nudlarna med grönsakerna, olja och en nypa salt. Lägg upp på ett fat tillsammans med kycklingbiffarna. Skölj och grovhacka koriander och strö över. Servera mangosalsan till.
Näringsvärde: 470 kcal, 36 g protein, 13 g fett, 51 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria