Gå vidare till huvudinnehåll
Wokad sötstark lövbiff med sockerärtor
Mari Bergman

Wokad sötstark lövbiff med sockerärtor

30 minEnkelt
248,70 kr
4 portioner 39,85 kr per portion
Wokad lövbiff med en busenkel och god sötstark sås.

Köttet
150 gSockerärta Färsk
450 gLövbiff
1 stPurjolök
0,5 stChilipeppar Röd
Marinad
0,5 dlFarinsocker
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 dlJapansk soja
2 mskVetemjöl
1 mskRapsolja
3 mskVitvinsvinäger
3 mskFärsk ingefära
Tillbehör
3 dlJasminris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka riset efter anvisning på paketet.

2

Köttet: Strimla lövbiffen tunt. Blanda alla ingredienser till marinaden noga i en bunke och lägg i köttet. Rör runt så att marinaden täcker allt.

3

Skölj och strimla purjolöken och skiva chilin i tunna skivor.

4

Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja (viktigt att det är riktigt hett!) och släng i sockerärtorna. Låt ärtorna få färg, och lägg dem sedan i en skål.

5

Låt pannan vara riktigt het. Skaka av lövbiffen en aning från marinaden (spara marinaden) och stek köttet i två olika omgångar så att det inte kokar i pannan. Släng med purjolök och chili i varje omgång.

6

När sista omgången är klar, lägg i allt kött och de stekta sockerärtorna i stekpannan igen. Häll på resterande marinad och låt allt puttra in i en minut. Servera direkt med nykokt ris.

Näringsvärde: 502 KCAL 40g Protein 12g Fett 61g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd