Tomatsoppa med böntopping och varmt bröd
Mari Bergman

Tomatsoppa med böntopping och varmt bröd

20 minEnkelt
155,75 kr
4 portioner32,60 kr per portion
Njut av en god varm soppa i höstmörkret. Soppan går snabbt att göra och är lättlagad. Servera med gott bröd till. Tips, soppan håller sig bra i kylen 3-4 dagar och går även att frysa in.

Tillbehör
300 gBaguette
Soppa
3 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
2 mskGrönsaksbuljong
1 mskBalsamvinäger
800 gKörsbärstomater Konserverade
2 mskTomatpuré
5 dlVatten
2 mskOlivolja
1 stRödlök
0,5 tskStrösocker
1 tskBasilika - torkad
Topping
1 mskOlivolja
380 gSvarta Bönor
0,5 stRödlök
1 tskBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.

2

Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken med basilika utan att den tar färg. Slå på balsamvinäger och tomatpuré och rör runt. Tillsätt tomater, vatten, buljong, socker/honung och låt soppan puttra på svag värme under lock i ca 10-15 min. Smaka av med salt och peppar.

3

Topping: Skala och finhacka rödlök. Sila av bönorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten. Blanda bönor och lök i en skål med olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Värm brödet enligt anvisning på förpackningen.

5

Soppa: Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med böntopping och varmt bröd.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 447 kcal, 17 g protein, 12 g fett, 60 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell