Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
100 g | Parmesanost | |
400 g | Spaghetti | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
4 st | Ägg | |
100 g | Vegetarisk skinka | |
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Olivolja |
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Riv parmesanost fint på ett rivjärn. Vispa samman äggulor, grädde och ost (spara lite riven ost till toppingen) till en slät smet. Krydda med en nypa salt och svartpeppar.
Tärna den vegetariska skinkan smått. Hetta upp en stekpanna med olja och stek skinkan knaprig.
Sila av pastavattnet men spara 0.5 dl vatten i kastrullen med pastan. Tillsätt pastan och vattnet till stekpannan med skinkan. Se till så att det är medelvärme på plattan.
Tillsätt äggsmeten i pannan och rör runt ordentligt med en slev så att pastan blir krämig.
Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med riven parmesanost och rikligt med svartpeppar från kvarn.
Servera gärna pastan med en sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 712 kcal, 30 g protein, 31 g fett, 76 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Parmigiano Reggiano 14M 150g Zeta
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
2 Roast Peaf Vegansk 80g Peas of Heaven
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini